Závin z kynutého těsta

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 200 g Hery, 3 žloutky, 1 celé vejce, 50 g moučkového cukru, špetku soli, 40 g droždí, mléko, 1/2 balíčku prášku do pečiva

Jak na to:

Do misky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, žloutky a vajíčko. V teplém mléce necháme nabobtnat rozdrobené droždí. Do misky vlijeme rozpuštěné droždí a rozpuštěnou Heru. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho kynout asi 1 hodinu.
Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na obdélník. Libovolně naplníme. Zavineme. Přeložíme do Herou vytřené formy (nebo na plech) a necháme ještě podkynout. Upečeme.
Náplně do závinů.

Ořechová náplň: 300 g mletých ořechů, 190 g moučkového cukru, trochu vanilkového cukru, 1 dcl horkého mléka. Ořechy smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a zalijeme horkým mlékem. Dobře rozmícháme.

Maková náplň: 300 g mletého máku, 190 g moučkového cukru, trochu vanilkového cukru, 1 lžičku rumu, špetka mleté ​​skořice, 1 dcl horkého mléka. Mák smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a skořicí a zalijeme horkým mlékem. Dobře rozmícháme.

Kakaová náplň: 6 PL kakaa, 8 PL krystalového cukru, olej. Kakao utřeme s cukrem. Těsto nejdříve potřeme olejem a potom posypeme kakaovou směsí. Zavineme.

Podobné recepty:

Závin z kynutého těsta se šunkou, Závin z listového těsta s hlívou, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Chřestový závin