Čokoládový croissant

Potřebujeme:

600 g hl. mouky, 1/2 l mléka, 1 droždí, 5 g soli, 30 g másla, 2 vejce, 60 g moučkového cukru, máslovou kostku - 400 g másla (hera), trochu hladké mouky

Jak na to:

V míse rozmícháme droždí s trochou vlažného mléka (neděláme kvásek!), Přidáme hladkou mouku, sůl, měkké máslo, cukr, vejce. Vše dobře prohněteme a přidáme podle potřeby mléko jen tak, aby vzniklo těsto tužší konzistence.
Z másla a hladké mouky vypracujeme tukovou kostku. Mouky přidáme tolik, aby vzniklo mastné těsto, ne moc. Kynuté těsto vyválíme na obdélník, tukovou kostku položíme doprostřed a přeložíme přes ni těsto ze všech stran. Potom ho rozválíme na obdélník a přeložíme na 3x. Tento postup zopakujeme třikrát.
Po posledním přeložení necháme 1 hodinu odpočinout v chladničce. Po vytažení z lednice těsto vyválíme a vykrajujeme trojúhelníčky. Do středu položíme náplň, dle velikosti trojúhelníku dám buď jednu, nebo dvě kostky čokolády (varovné, nebo hořké).
Ze širší strany trojúhelníku srolujeme croissant. Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě podkynout (tak do půl hodinky), potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 220 ° C, dokud nebudou krásně zlatavé.

Podobné recepty:

Croissant, čokoládový chlebíček, Jablečný nepečený dezert, Čokoládový termix, Žvýkačkový dort, Kakaový shake