Kakaové srdíčka s kakaovým krémem

5.4.2012
Potřebujeme:

200 g hladké mouky, 15 dkg kakaa, 80 g moučkového cukru, 1 žloutek, 180 g tuku, 1 vanilkový cukr
Krém: 100 g čokolády na vaření, 70 g moučkového cukru, 1/8 l smetany, 2 žloutky, 1 lžíci rumu
Poleva: bílá nebo tmavá čokoláda

Jak na to:

Z mouky, kakaa, cukru, žloutku, tuku a vanilkového cukru uděláme těsto a dáme ho asi na hodinku do ledničky. Potom ho vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm, vykrajujeme srdíčka a upečeme při teplotě 200 stupňů. Necháme vychladnout a po dvou spojujeme s kakaovým krémem a namáčíme v polevě.

Příprava krému: Čokoládu rozlámeme, přidáme cukr, smetanu a přivedeme do varu na malém ohni. Pak odstavíme, za občasného míchání necháme vychladnout a přimícháme žloutky a rum.

Podobné recepty:

Linecké kakaové srdíčka, Srdíčka baletek, Pařížský dort, Pařížský dort, Solamylová srdíčka