Pařížský dort

26.4.2012
Potřebujeme:

1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dcl vody, světlá želatina, 1 máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučka, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu

Jak na to:

Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo smícháme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a dáme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vložíme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme odletu do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Podobné recepty:

Čokoládový dort s pařížským krémem, Lehký pařížský dort, Pařížský krém, Pařížský krém, Pařížský dort