Pečené brambory ve slupce s tuňákovou-majonézovým dresinkem

Potřebujeme:

velké nejlepší nové brambory 1-2 ks, 1 konzervu drceného tuňáka, 1 malou majonézu nebo majolku, 1 malou konzervu kukuřice, kečup, hořčici, pepř na dochucení

Jak na to:

Na velký talíř položíme papírový ubrousek nebo kuchyňský papír a na něj poklademe omyté a osušené brambory v celku (i se slupkou). Propícháme je po vrchu vidličkou a dáme do mikrovlnné trouby na 8-10 min. na teplotu 650-750 W (při starších mikrovlnkách na nejvyšší stupeň).
Brambory se mírně předpečeme a vypaří se z nich voda. Následně jejich přeložíme na kuchyňský plech bez použití oleje a pečeme je v troubě při 200-220 C, pokud nechytí svrchu kůrku a zevnitř nejsou měkké.
Mezitím si utřeme majonézu s tuňákem a kukuřicí - podle chuti přidáme kečup a hořčici, trochu pepře a odložíme do lednice.
Upečené brambory rozkrojíme uprostřed a navrch přidáme vymíchání dressing.

Podobné recepty:

Brambory pečené ve slupce s nivou, Omeleta s tuňákovou pastou, Plněné pečené brambory, Pečené (grilované) tymiánový brambory, Pečené brambory s bylinkami