Makarónový salát

Potřebujeme:

250 g makaronů, 100 ml sladké smetany, 100 ml tatarské omáčky, 150-200 g měkkého salámu nebo šunky (např. kuřecí nebo drůbeží), 250 g sterilovaného hrášku (může být i zmražený), 2 vejce, 1 mladou cibulku (nemusí být ), 2-3 kyselé okurky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci kečupu, 1-2 lžičky worcesterová omáčky, sůl, pepř

Jak na to:

Makarony polámeme na 5 cm kousky a uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje.
Z oleje, kečupu, worchestrové omáčky uvaříme nálev, necháme ho trochu zchladnout a ještě teplým polijeme makarony. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme je na malé kousky, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, okurky na proužky, nakrájenou šunku a hrášek.
Salát osolíme, opepříme a dobře promícháme. Smetanu svaříme, ochladíme a smícháme ji s tatarskou omáčkou. Vmícháme do salátu. Salát uložíme na 12-24 hod do chladu odležet.
Salát se dá použít jako příloha k masu, nebo jen samostatně s chlebem.

Podobné recepty:

Zamilovaný salát, Makaronový nákyp se šunkou, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci