Makaronový nákyp se šunkou

Potřebujeme:

¼ kg makaronů, 2 PL oleje, 6 vajec, ½ l mléka, ¼ kg plátků šunky, 150 g mraženého hrášku, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 2 cibule, 400 g husté rajčatové šťávy, máslo ( margarín) na vymazání formy, petrželová nať, strouhaný muškátový oříšek, pepř, sůl

Jak na to:

Makarony uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obal .. Slijte je a promíchejte s 1 PL oleje. Vejce rozmíchejte v mléce, osolte, opepřete mletým pepřem a muškátovým oříškem. Plátky šunky nakrájejte na nudličky.
Makarony, hrášek a šunku promíchejte a dejte do vymazané zapékací formy, zalijte vejčité omáčkou, posypte sýrem, strouhankou a obložte plátky másla. Vložte na 45-60 min. do trouby předehřáté na 200 ° C. Nákyp podávejte s rajčatovou omáčkou, před servírováním posypte petrželkou.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 1 PL oleje, vlijte rajčatovou šťávu, osolte, opepřete a nechte přejít varem. Vařte pár min.

Podobné recepty:

Květákový nákyp se šunkou, Citrónový nákyp, Míchaná sýrová pomazánka, Nákyp z jablek a banánů, Pizza se šunkou a dušenými houbami