Švestkový kompot s vínem
6.4.2012

2,5 kg švestek, 3/4 l vody, 3/4 polosladkého červeného vína, 3/4 kg krystalového cukru, kousek celé vanilky, kousek celé skořice, několik voňavých hřebíčku
Jak na to:Tvrdé, ale zralé švestky omyjte, zbavte stopek a naskládáme do sklenic. Vodu, víno, cukr, vanilku, skořici a voňavé hřebíčky povařte, nechte vychladnout a přeceďte.
Tímto roztokem zalijte švestky, sklenice dobře uzavřete a dejte do zavařovacího hrnce. Sterilizujte 8 minut při 100 stupních nebo 30 minut při 80 stupních.
Švestkový koláč s jogurtem, Kuře na višních, Trhance s borůvkovým džemem, Míchaný pohár Ohla la la, Brusinková omáčka