Brusinková omáčka

10.9.2012
Potřebujeme:

1 menší cibuli, 50 g kandovaného ovoce, kůra z citronu (může být i sušená), 1 malý brusinkový kompot, ½ dl červeného vína, šťávu z 1 pomeranče, špetku zázvoru, špetku chilli koření, 1 lžičku solamylu

Jak na to:

Cibuli nakrájenou nadrobno a kandované ovoce zalijte červeným vínem a nechte povařit. Když se voda odpaří, přilijte kompot, přidejte šťávu z pomeranče, zázvor a chilli koření. Nechte ještě trochu povařit a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchaným v malém množství vody (vína).

TIP: Omáčka se podává zejména k pečené krůtě, ale výborně se hodí i k zvěřině červenému masu.

Podobné recepty:

Brusinková omáčka , Brusinková omáčka, Jelení svíčková na roštu s domácími knedlíky, Sex on the beach, Plněná krůta s brusinkovou omáčkou