Jelení svíčková na roštu s domácími knedlíky

15.10.2012
Potřebujeme:

800 g jelení svíčkové, 2 dl červeného vína, žampiony, zelenina, bobkový list, 1 cibule, celý pepř, hořčice, vegeta, sůl
Žampionová omáčka: ¼ kg žampionů, 1 malá cibule, masový vývar z kostky, 1 kyselá smetana, 1 sladká smetana, trochu citronové šťávy, trochu oleje, pepř, sůl
Brusinková omáčka: 1 malý brusinkový kompot (mražené brusinky), 1 dl červeného vína, bobkový list, trochu citronové šťávy
Domácí knedlík:, 4 - 5 krajíců staršího chleba, 200 g krupice, 1 vejce, mléko, petrželová nať, sůl

Jak na to:

Z vína, žampionů, zeleniny, cibule a koření připravte marinádu. Naložte do ní maso a nechte 24 hodin odpočívat na chladném místě. Maso vyjměte, posypte vegetou, potřete hořčicí a grilujte z obou stran. Podávejte se žampiónovou omáčkou, domácí knedlíky a s brusinkovou omáčkou.

Žampionová omáčka: Cibulku nakrájejte a na oleji do sklovitá poduste. Přidejte pokrájené žampiony, zalijte vývarem a duste do měkka, dokud voda nevyvrátí. Přidejte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Před podáváním ochuťte citronovou šťávou.

Brusinková omáčka: Dejte vařit víno, brusinky a bobkový list. Vařte, dokud se brusinky mírně nerozpadávají. Před podáváním ochuťte citronovou šťávou.

Domácí knedlík: Starší chléb namočte do mléka a nechte ho rozmočit. Přidejte vejce, krupici, trochu posekané petrželky, sůl a vypracujte těsto. Z těsta uválejte válečky, zabalte ho do utěrky a vařte do měkka.

Podobné recepty:

Hlíva grilovaná na roštu, Jelení kýta na víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení guláš, Svíčková