Šumienkový koláč

27.2.2012
Potřebujeme:

5 vajec, polohr.mouku, moučkový cukr, 1 prášek do pečiva, troška oleje, 2 kyselé smetany, 2 vanilkové cukry, kompot (jahody, broskve nebo meruňky), 2 Zlaté klasy, šumienku (např. Tang)

Jak na to:

5 žloutků vyšleháme s 5 PL cukru. 1 prášek do pečiva smícháme s 5 pol. lžicemi polohrubé mouky. Přidáme sníh z 5 bílků a trochy soli, přilijeme trošku oleje. Vymícháme těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme do růžová. Na vychladlé těsto natřeme 2 kysané smetany smíchané s vanilkov.cukrem a poklademe ovoce.
Uvaříme šumienkovou želatinu: 2 Zlaté klasy uvaříme v kompotové šťávě, kterou dolijeme vodou, abychom měli litr šťávy. Přidáme Tang, osladíme.
Vychladlé vylijeme na koláček a dáme na noc do chladničky. Podáváme vychlazený, přizdobená šlehačkou.

Podobné recepty:

Šumienkový zákusek, Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek