Indiánské kuře

Potřebujeme:

cca 300g kuřecího masa (prsa nebo stehna), olej, 3 lžíce očištěných burských oříšků, 2 větší rajčata (mohou být z konzervy), 1 středně velká červená paprika, 1 menší cibule, 1 menší stroužek česneku, sterilovaná nebo mražená kukuřice, 2 " kostky "hořké čokolády, 3 hřebíčky, pár kuliček koriandru, mletý kmín, sůl, skořice

Jak na to:

Pokud použijete kuřecí (krůtí) prsa, můžete je nakrájet na menší kousky, urychlí to přípravu.
Syrové rajčata je vhodné předem spařit a oloupat. Nejprve společně rozmixujeme papriku (nakrájenou na kostičky), rajčata, oříšky, cibuli, česnek, čtvrt lžičky mletého kmínu, půl lžičky skořice, utlučený hřebíček a koriandr. Výsledkem je omáčka.

Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso. Maso zalijeme omáčkou, cca 2 minuty osmahneme, pak podlijeme vodou nebo vývarem (cca 2 dcl). Pokud jsme použili vodu, dosolíme. Přidáme kukuřici, tak 3-4 lžíce, promícháme, zakryjeme a dusíme do měkka. Pokud třeba, ještě podlijeme.
Na závěr přidáme rozpuštěnou čokoládu, promícháme a můžeme ještě krátce podusit. Podle potřeby ještě dosolíme.Podáváme s rýží nebo opékanými bramborami či hranolky.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli