Vepřová kapsa plněná sýrem a měkkým salámem

Potřebujeme:

vepřové karé s kostí, tvrdý sýr, měkký salám, sůl, pepř, olej, mletou červenou papriku, cibuli, hladkou mouku (solamyl)

Jak na to:

Vepřové kotlety si vykostíme a z kostí můžeme uvařit vývar. Řízky si naklepeme, osolíme, opepříme a plníme směsí nastrouhaného tvrdého sýra a na nudličky krájené měkkého salámu.
Děláme kapsy, které spojíme párátky. Prudce opečeme na oleji z obou stran a vkládáme do připraveného cibulového základu (na oleji si orestujeme cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou) a dusíme do měkka (v tlakovém hrnci asi 15 minut).
Když je maso měkké vyjmeme na talíř, šťávu zahustíme hladkou moukou nebo solamylem a kapsy vložíme zpět do omáčky. Můžeme podávat s opékanými bramborami a rýží.

Podobné recepty:

Plněná kuřecí kapsa, Kuřecí řízky se suchým salámem a sýrem, Plněná kapsa, Roštěná plněná sýrem niva, Roštěná plněná sýrem s plísní