Palačinky s kysaným zelím

Potřebujeme:

Těsto na 8 palačinek: 130 g hladké mouky, 330 ml mléka, 2 vejce, 1 lžičku vegety, sůl
Náplň: 500 g kysaného zelí, zavařování kapie, petrželka, nějaká uzenina nejlépe slanina (nepovinné),
Vrch: strouhaný sýr

Jak na to:

Z mouky, vajec a mléka metličkou vymícháme palačinkové těsto, dochutíme vegetou a solí. Necháme chvíli odstát.
Zatímco těsto odpočívá, vyrobíme si nádivku. Zelí pořádně vymačkáme. Do vyždímaným zelí přimícháme kapii, nakrájenou uzeninu a petrželku.
Z těsta upečeme palačinky. Při jejich pečení pouze oleje pánev peříčkem před každým kouskem, palačinky nejsou pak mastné.
Nádivkou naplníme palačinky a poklademe je na plech, který jsme si vyložili papírem na pečení. V troubě předehřáté na 180 stupňů zapékáme tak 15 minut. Asi 10 minut před koncem palačinky posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Podáváme s něčím kyselým, například okurkou, zelím nebo hodí se i kečup, tatarka.

Podobné recepty:

Kuře na způsob kachny, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Špenátové palačinky, Smažené palačinky, Pivní palačinky