Vepřové na pivu

Potřebujeme:

1 kg vepřového masa, 2 cibule, masox, pivo, smetana, olej, ocet, sůl, pepř, bramborové těsto v prášku, zelí, kremžská hořčice

Jak na to:

Maso nakrájené na plátky, naklepeme, osolíme a zpěníme na cibuli a oleji. K orestovanou masu přidáme 250 ml smetany, asi 150-200 ml piva, vodu, masox, 1 lžíci kremžské hořčice. Vaříme do změknutí masa. Nezahustí.
Z bramborového těsta si podle návodu připravíme těsto. Rozválíme ho na placku asi 0,5 cm a např. pomocí poháru vykrajujeme kolečka. Ty pak osmažíme na pánvi a oleji do zlatová.
Do další mísy nakrájíme zelí, přidáme trochu vody, oleje, soli octa a promícháme. Tak připravíme salát.

Podobné recepty:

Tvarůžky vařené v pivu, Pečené koleno na pivu, Mauglího špíz, Špaldové sušenky z pivního těsta , Špekáčky na pivu