Vegetariánská rajčatová fazole s mrkví

27.3.2012
Potřebujeme:

250 g suché fazole nebo 1 konzerva fazolí v nálevu, 200 g mrkve (asi 3 kousky), 1 cibule, 1 středně velký rajčatový protlak, 2 ks bobkového listu, kmín, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Pokud použijete suchou fazole, třeba ji namočit den předtím alespoň na 12 hodin a uvařit ve slané vodě.
Cibuli pokrájíme nadrobno, osmahneme do zesklovatí na oleji. K cibuli přidáme i mrkev nakrájenou na kolečka a také mírně osmahneme.
Když je mrkev poloměkká, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, kmín, osolíme a dusíme. Podle potřeby můžete přidat trošku vody.
Nakonec přidáme uvařené fazole (případně přecezenou z konzervy) a ještě jednou provaříme. Pokud je třeba, tak trošku ocukrujeme pro zmírnění přetlakové chuti.
Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Tukožroutská polévka, Fazolová-rajčatová polévka s párkem, Vegetariánská pomazánka, Pečená fazole s mrkví, Fazole