Kokosový ježek

Těsto: 6 vajec, 300 g polohr.mouky, 250 g moučkového cukru, 1 prášek do peč., 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g kryst.cukru, 200 ml vody
Poleva: 300 g moučkového cukru, 2 PL kakaa, 150 ml mléka, 250 g Hery
Na obalování: 300 g kokosu
Nejprve si uděláme karamel: Kryst.cukr upálíme na sucho v hrnku, do rozpuštěného karamelu opatrně při míchání vlijeme vodu, stáhneme z ohně a necháme rozpustit.
Vajíčka oddělíme. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme karamel a mouku s prášk. do pečiva, kakaem a mletými ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka s vařečkou vmícháme do těsta.
Těsto vylijeme na plech vyloženým papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180 stup.
Poleva: Všechny suroviny na polevu utřeme ve vodní lázni. Vychladlý koláč nakrájíme na obdélníky a namáčíme v teplé polevě a obalujeme v kokosu.
Londýnské řezy, Sýrovo-tvarohový ježek, Piňa Colada, Sněhové řezy s hroznem, Řezy Bounty