Arabský salát
12.3.2012

Pro 6 osob
1/2 kg rajčat, 5 stroužků česneku, 10 dkg petrželky, 1/2 salátové okurky, 5 cibulí, 3 PL olivového oleje, 3 PL vinného octa, 1 ML koření, sůl
Rajčata spaříme a očistíme, pokrájíme na kousky do misky. Protlačíme česnek, posekáme petrželku. Cibuli očistíme, pokrájíme na kroužky, okurku také očistíme a pokrájet na kroužky. Vše spolu dobře promíchat.
Z oleje, octa, pepře a soli uděláme marinádu, vymícháme a přelijeme na salát. Dobře promícháme a necháme chvíli odstát. Nakonec můžeme posypat čerstvou nesekanou bazalkou.
Pizza Pitu, Salát v pita chlebu, Pita chléb s omeletu a zeleninou, Špíz s drůbežím masem a lilkem, Šiškafta