Jablkové šupinky

12.3.2012
Potřebujeme:

200 g tvarohu, troška soli, 6 lžic mléka, 7 lžic oleje, 1 vejce, 100 g cukru, 400 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, jablka, 80g cukru, 100 g rozinek, 1 skořicový cukr

Jak na to:

Šťavnatý jablkový koláč ve tvaru rybích šupin.
Tvaroh se solí, mlékem, olejem, vejcem a cukrem nahladko vyšleháme. Polovinu mouky s práškem do pečiva vmícháme do tvarohu ručním mixérem. Přidáme zbytek mouky a vypracujeme v rukou.
Těsto rozválíme a rozvineme na vymaštěný plech. Jablka očistíme a nakrájíme na plátky, které ukládáme šupinovitou na koláč. Vrch koláče posypeme rozinkami a cukrem. Pečeme při teplotě 200 C, 40 minut.

Podobné recepty:

Jablkové knedlíčky, Glazované kolečka jablek, Jablkové pyré, Jablkové šátečky, Jablkové vdolky