Jahodová bublanina

22.3.2012
Potřebujeme:

4 vajíčka, 1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek, půl šálku mléka, půl šálku oleje, jahody

Jak na to:

Vyšleháme šálek moučkového cukru, vanilkový cukr a 4 žloutky. Přidáme kypřící prášek, jeden i půl šálku polohrubé mouky a zamícháme. Přilijeme půl šálku mléka, zamícháme, půl šálku oleje a zamícháme.
Uděláme sníh z bílků. Přimícháme ho do žloutkové masy. Vylijeme na papírem vyložený plech (středně velký) a dáme celé jahody. Pečeme jen na 140 C, dokud se těsto nelepí na špejle, cca 30 minut.

Podobné recepty:

Jahodová bublanina, Lahodná bublanina, Bublanina, Jahodová zmrzlina, Jahodová bublanina na plech