Jahodová bublanina na plech
25.6.2011
3 vejce, 150 g cukru, 1 dcl oleje (10 lžic), 10 lžic mléka, 300 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 500 g jahod nebo třešní, 1 van. cukr
Jak na to:Vejce rozklepeme a oddělíme žloutek od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj van. cukr a dobře ušleháme.
Do žloutkové pěny přidáme postupně mouku, prášek do pečiva a sníh. Těsto nalijeme do předem vymazaného a kokosem vysypaného pekáče a poklademe ovocem. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Vychladlé posypeme moučkovým cukrem.
Lahodná bublanina, Jahodová bublanina, Rychlá bublanina, Jahodová bublanina, Bublanina