Čokoládová bábovka s ovocem

22.3.2012
Potřebujeme:

2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 100 g strouhané čokolády na vaření, 50 g strouhaných lískových ořechů (nemusí být), 200 g nakrájeného ovoce , rum, mléko, tuk a strouhanka na formu, mléko na ředění cesta

Jak na to:

Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo.
Potom smícháme ostatní přísady, zalijeme je mlékem na hustší těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříšcích.
Dobře promícháme a vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 ° C a po zapečení snížíme na 150 ° C.
Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den odležet a podáváme.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Bábovka z tvarohu, Rumový dezert, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka