Jablečný koláč s ricottou a bílou čokoládou

22.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 150 g mouky, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek
Náplň: 4 jablka, 250 g ricotty, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 PL vanilkového pudinku, sníh ze 2 bílků ušlehaný s 2 PL krystalového cukru, 100 g bílé čokolády

Jak na to:

Z přísad na těsto vypracujte těsto. Ricottu smíchejte s 1 žloutkem, moučkovým a vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem (pokud nemáte nahraďte ho Solamylem).
Jablka nakrájejte na tenko a přidejte k ricotte. Nakonec přidejte tuhý sníh ze dvou bílků a 2 PL krys. cukru. Těsto vložte do menšího vymazaného a moukou vysypaného plechu a dejte jablečno-ricottovou nádivku. Na vrch nahrubo nastrouhejte bílou čokoládu. Pečte na 180 C, cca 40-45 min.
Pokud by čokoláda příliš rychle měnila barvu, přikryjte plech alobalem, aby neohořela.

Podobné recepty:

Jednoduchý jablečný koláč, Mokka oválky, Jemný jablečný koláč, Kokosová zmrzlina s bílou čokoládou a mandlemi, Kostka ,,Margot