Lehký italský salát

Potřebujeme:

brambory vařené ve slupce, 2-3 jablka, mrkev, kyselá smetana, 2 bílé jogurty, 1 menší cibule, sůl, cukr, pepř, petrželka, salátové koření, trocha olivového oleje

Jak na to:

Brambory uvařené ve slupce protlačte přes sítko nebo nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na tenoučké proužky. K bramborám přidejte nastrouhané jablka. Mrkev uvařte vcelku a vychladlou ji nastrouhejte k bramborám a jablkům. Přidejte cibuli, zamíchejte a zalijte olivovým olejem.

Omáčka: Do větší mísy dejte kysanou smetanu, smíchejte ji s dvěma bílými jogurty. Přidejte nakrájenou petrželku, sůl, lžíci cukru a dobře zamíchejte. Potom přimíchejte 1-2 lžíce salátového koření a opět dobře promíchejte.
Omáčku vlijte do brambor, dobře promíchejte, nechte chvilku odležet a podle chuti dosolte.

Podobné recepty:

Italský salát Napoli, Těstovinový salát s krabími tyčinkami, Špagety s italským salátem, Lehký tuňákový cottage salát, Italský rajčatový salát