Salátová polévka
25.4.2012

hlávkový salát, voda, zakysaná smetana, hladká mouka, sůl, kopr, ocet nebo nálev z nakládaných sladkokyselých okurek
Jak na to:Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je v několika vodách a nakrájíme ho. Dáme ho do hrnce s vodou a pár minut povaříme. Uděláme zavářku z mouky, vody a zakysané smetany a vlijeme ji do hrnce a promícháme.
Polévku osolíme a povaříme 10-15 minut. Polévku odstavíme a na závěr přidáme nasekaný kopr. Nejlepší je vlažná, v letních vedrech ideální.
Tip: Místo octa doporučujeme nálev z nakládaných sladkokyselých okurek.
Okurková polévka s rybou, Okurkový koktejl, Okurkové-smetanový salát, Jahodová polévka, Těstovinový salát