Selská kroupová polévka

Potřebujeme:

kroupy asi jeden hrnek (kroupy č.7), tuk, cibule, celer, mrkev, petržel, brambory, mouka hladká, smetana kyselá 16%-ní, pepř, sůl, polévkové koření, vegeta, voda-vývar

Jak na to:

Umyté kroupy uvaříme ve vodě do měkka, propláchneme vodou a necháme okapat. Připravíme si zeleninu. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého promíchávání nalijeme vlažnou vodu nebo vývar a uvedeme do varu.
Vaříme alespoň 20 minut.

Jíška: Dochutíme pepřem a solí a krátce povaříme. Rozmixujeme nebo přecedíme přes husté cedník. Přidáme nastrouhanou zeleninu, brambory a uvařené kroupy. Povaříme, dokud brambory nejsou skoro uvařené a zjemníme rozšlehanou smetanou (bez mouky). Ještě krátce povaříme, dochutíme a podáváme.

Podobné recepty:

Selská hovězí polévka, Selská polévka, Kroupová zeleninová polévka, Kroupová zeleninová polévka, Kroupová zeleninová polévka