Kedlubnové karbanátky
velký kedluben nebo pár menších, 1 větší cibule, 4 vejce, hrnek mléka, asi 1,5 hrnku až dva hrnky polohrubé mouky, sůl, mletý bílý pepř, mletá červená paprika, sůl, petrželová nať, olej na smažení
Dressing: kyselá smetana, 1 bílý jogurt, bílý pepř, sůl
Do větší mísy dejte nahrubo nastrouhaný kedluben, nakrájenou cibuli. Přidejte čtyři vejce, hrnek mléka, dále tolik polohrubé mouky, aby vzniklo polotuhé těsto, sůl podle chuti, mletý bílý pepř, mletou červenou papriku podle chuti a nasekanou petrželku. Směs dobře zamíchejte.
Lžící dávejte do horkého oleje malé kopečky a vysmažte do zlatová. Karbanátky dejte odtéci na papírový ubrousek, aby se zbavili přebytečného tuku. K karbanátky se hodí brambory na různé způsoby, např.. s tímto dresinkem.
Dressing z kysané smetany a bílého jogurtu: V míse rozmíchejte kysanou smetanu s bílým jogurtem a solí. Přidejte mletý bílý pepř a nasekanou petrželku. Nakonec promíchejte.
Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky