Grilovaný losos na víně

Potřebujeme:

4 filety z lososa (á 150 g - 170g), 2-3 stroužky česneku, 4 lžíce bílého suchého vína, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sušeného provensálského koření, sůl, pepř, 1 limet

Jak na to:

Připravíme marinádu: oloupaný česnek nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme bílé víno, olivový olej, provensálské koření, pepř, sůl a promícháme.
Filety z lososa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a pokapeme šťávou z poloviny limetu. Přelijeme jejich marinádou a v hlubší nádobě nebo míse necháme přikryté odležet v chladničce 4 až 12 hodin.
Filety vyjmeme z marinády, podélně propíchneme dřevěnou špejlí, kterou jsme předtím namočili na půl hodiny do studené vody. Položíme na gril a z obou stran grilujeme asi 10 min. Průběžně potíráme marinádou. Pokapeme šťávou z druhé poloviny limetu a podáváme s čerstvou zeleninou, grilovanými bramborami nebo s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Grilovaný losos, Grilovaný norský losos, Grilovaný losos na limetách, Grilovaný losos s těstovinami, Grilovaný losos na zelenině ratatouille