Čokoládové hrudky se zmrzlinou

15.6.2012
Potřebujeme:

4 žloutky, 50 g krupicového cukru, 250 ml mléka, 50 g hořké čokolády, 50 g mletých lískových oříšků, 250 ml smetany na šlehání, jahody a lístky bazalky na ozdobení

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k varu a za stálého míchání ho postupně přiléváme k žloutkům. Směs necháme odstát.
Zatím nad párou rozpustíme v misce nalámané čokoládu. Směs žloutků, cukru a mléka mícháme nad mírným plamenem, dokud se nezačne lepit na lžíci. Směs odstavíme z plamene a ještě chvíli mícháme. Spojíme ji s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mleté ​​lískové oříšky.
Po vychladnutí přidáme ke směsi ušlehanou smetanu, promícháme a dáme zmrazit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, jahodami a lístky čerstvé bazalky.

Podobné recepty:

Čokoládové hrudky, Hrudky s müsli, Ořechové hrudky, Čokoládové hrudky s pistáciemi, Grilované meruňky se zmrzlinou