Rychlo-maso

Potřebujeme:

vepřové karé nebo krkovička, sůl, mletá červená paprika, pepř, hořčice i kremžská (nemusí být), olivový olej

Jak na to:

Maso nakrájíme na tenčí plátky a jemně naklepeme. Obě strany osolíme, okořeníme mletým pepřem a mletou červenou paprikou. Do mísy z Jánského skla ukládáme tak, že jednu stranu masa potřeme kremžské hořčice, navrstvíme do mísy, potřeme obyčejnou hořčicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme další vrstvu masa a pořádně přitlačíme, aby se vrstva natřené hořčice přilepila na další řadu a zas potřeme hořčicí a pokapeme olejem. Takto vrstvíme maso a střídavě potíráme jednou kremžské a jednou obyčejnou hořčicí. Necháme odležet alespoň 12 hodin. Maso pak z obou stran opečeme do křupavá na trošce oleje.

Jako příloha jsou vhodné hranolky, krokety, červené zelí s farmářskou omáčkou, jemně do červená opečená na kolečka nakrájená cibule, na oleji opražené půlky chleba, na které zvláště opečeme volská oka, tatarská omáčka, kečup, zelenina.

Podobné recepty:

Masíčko po domácký, Domácí vařená šunka, Rychlo tousty se sýrem a rajčátky, Rychlo špagety milované našeho syna, Uzené kuře