Letní štrúdl
9.4.2012

1 balení listového těsta z obchodu, hrnek červených nebo černého rybízu, půl hrnku třešní, půl hrsti sekaných vlašských ořechů, krystalový cukr (asi 4 lžíce, podle chuti), 1 vejce na potření, máslo nebo Cera na vymazání plechu
Jak na to:listové těsto rozdělíme na 2 části, protože 1 balení postačí na 2 štrúdlu. Vyválíme asi na tloušťku 2 mm, posypeme ovocnou směsí (rybíz, třešně, ořechy smíchané s cukrem) a zformujeme do tvaru štrúdlu. Potřeme rozšlehaným cukrem a upečeme v předem předehřáté troubě, asi 25 minut na 200 stupňů Celsia.
Tip: Vyválené těsto položte raději rovnou na plech, protože přenášení plné neupečeného štrúdlu z desky na plech je trochu riskantní.
Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl