Zapékaná kapusta s mletým masem a rýží

Potřebujeme:

kapusta, mleté, maso, rýže, sůl, vegeta, kmín, pepř (nebo jakékoliv podle chuti), česnek, trošku kečupu, vajíčka, mléko nebo smetana, olej

Jak na to:

Uvaříme, vlastně udusíme si rýži. Mleté maso si orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř, česnek (buď rozdrcený nebo na plátky), trochu kečupu a podlijeme troškou vody. Pak udusíme. Kapusta nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody s kmínem, vaříme tak max. 5 minut, ať jen trošku změkne. Vezmeme plech (používáme silikonový, při normálním je třeba ho vymazat a vysypat strouhankou) a na spodek dáme změklou kapustu. Na Něj dáme mleté ​​maso a navrch dáme rýži, dobře přitlačíme rukou. V nádobě si rozmícháme vajíčka s mlékem (nebo smetanou) a vegetou. Tuto směs vylijeme na rýži a dáme zapéct.

Podobné recepty:

Zapékaná kapusta s uzeninou, Kapustové kuličky v rajčatové omáčce, Kapustová polévka s rýží, Skládaná kapusta, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem