Perkelt
17.4.2012

mast, 1 cibule, 1 kuře, 3 lžičky sladké papriky, 2 lžičky soli, 1/2 litru vody, 1 kysaná smetana a 1 PL hladké mouky
Jak na to:Na sádle osmahneme cibuli. Přidáme maso (může být i zaječí, vepřové, krůtí nebo droby). Posypeme ho paprikou a promícháme (pozor aby nepři-hořelo neboť paprika zhořkne). Osolíme a zalijeme vodou. V úsporný hrnec (tlakovém hrnci) vaříme 1/2 hodinu, v normálním hrnci hodinu a čtvrt až hodinu a půl (záleží na druhu masa). Nakonec zahustíme zakysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Necháme ještě jednou přejít varem a hotovo. Podáváme s noky, těstovinami nebo chlebem.
Podobné recepty:Kuřecí perkelt, Půlnoční chlebíček, Maďarský perkelt s noky, Hovězí perkelt s červeným vínem, Maďarský perkelt s nokama