Maďarský perkelt s noky

Potřebujeme:

Perkelt: maso z kuřete, králíka, vepřové i jiné, cibulka, hl.mouka, červená paprika,
Noky: voda, sůl, vejce, pol.mouka

Jak na to:

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme osolené maso, obalené v mouce smíchané s paprikou. Osmahneme maso z obou stran. Maso může být jakékoli. Kuře, králík atd. Po osmahnutí podlijeme troškou vody, tak aby bylo maso aspoň z 3/4 ponořené ve vodě. Pak přendáme do papiňáku a dusíme asi 30 minut. Pokud se nepřendává, tak se dusí asi hodinu. Po uvaření maso vyjmeme, obereme, sos přecedíme a vrátíme do něj obrané maso. Trochu opepříme.
Podáváme s noky: Z 1 sklenice vody, 1 vejce, špetky soli a asi 3/4 kg pol. mouky vytvoříme mícháním toto těsto, které protlačíme sítem na halušky do vařící vody a vaříme asi 8 minut.

Podobné recepty:

Maďarský perkelt s nokama, Kuřecí perkelt, Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb, Hovězí perkelt s červeným vínem, Perkelt dle Petra Voka