Mražená pochoutka z tvarohu

16.5.2012
Potřebujeme:

250 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu, cukr, 200 g čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky, rybíz nebo kompot), 1 šlehačka, 40 g čokolády

Jak na to:

Tvaroh dobře utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme šťávu z citronu a dochutíme cukrem. Umyté ovoce smícháme s vyšlehanou smetanou a směs lehce zamícháme k tvarohu. Směs dáme do formy na srnčí hřbet a dáme do mrazáku. Před podáváním formu vyjmeme, necháme asi 15 minut v místnosti, abychom mohli pochoutku snáze pokrájet. Každou porci přelijeme rozehřátou čokoládou.

Podobné recepty:

Myšákova hermelínová pochoutka, Rychlá pochoutka, Krémová brokolicová polévka, Zapečené řízky, Slaná pochoutka