Zeleninové karbanátky se sýrovou omáčkou a bazalkou

Karbanátky: vařená zelenina, hrášek (asi tak 2 dcl pohár), tvrdý sýr (200 g ale klidně i více), lžíce hladké mouky, lžíce krupicové mouky, 1 vajíčko, sůl, mletý kmín, strouhanka na obalování
Omáčka: 1 smetana, tavený sýr v střívka, kousek tvrdého sýra, vegeta, bazalka
Dobře uvařenou zeleninu necháme pořádně okapat, aby obsahovala co nejméně vody. Přimícháme všechny suroviny a necháme alespoň 30 minut odstát (aby krupicová mouka nabobtnalé). Vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji.
Omáčka: Smetanu si vylijeme do kastrolu. Pokud máte smetanu na vaření, přidejte i kousek másla. Přidáme vegetu, kmín a tavený sýr. Necháme přejít varem, a pak dáme nastrouhaný sýr. Promícháme a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory politím spřaženou máslem.
Zeleninové karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Sójovo-zeleninové karbanátky, Květákové karbanátky, Brokolice se sýrovou omáčkou