Bezlepkový Tučňák

16.5.2012
Potřebujeme:

70 g bezlepkových piškotů, 80 g strouhaného kokosu, 100 g cukru moučka, 60 g másla, 1 lžíce rumu, 1 lžíce mléka, mandle, varovné čokoláda

Jak na to:

Všechno najednou smícháme na hmotu. Plníme do formiček úlů (formičky na vosí hnízda), které jsme uvnitř předem pořádně pocukrovali moučkovým cukrem. Z formičky ho vyklepeme. Po zaschnutí (nejlépe až druhý den) namáčíme asi ze 3/4 (na šikmo) v čokoládě, přilepíme půlené mandle jako křídla, nakreslíme oči, vlásky a zobáček. Po ztuhnutí čokolády plníme krémem a přilepíme na piškot a je hotovo.

Podobné recepty:

Bílkový bezlepkový chlebíček, Karamelový bezlepkový chlebíček, Bezlepkový chléb, Bezlepkový chléb , Bezlepkový čokoládový perník