Bezlepkový chléb

Potřebujeme:

270 g bezlepkové mouky, 20 g droždí, 3 dl vlažné vody, krystalový cukr, 1 PL oleje, 1 malý, prolisovaný brambora, uvařený ve slupce den předem

Jak na to:

Do vlažné vody přidejte trochu cukru a droždí. Na teplém místě nechte vykynout. Kvásek přidejte do mouky, přidejte i prolisovanou bramboru, olej a ručním šlehačem míchejte asi 3 min. Formu vymažeme a dejte do ní vypracované těsto. Nechte ještě asi 10 min. kynout. Vložte do trouby vyhřáté na 250 ° C a pečte asi 25 min. Konzumujte, podle možnosti, teplý.

Podobné recepty:

Bezlepkový chléb, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Bílkový bezlepkový chlebíček, Karamelový bezlepkový chlebíček, Obložené srdíčka