Sójové maso s brokolicí, bramborovo-mrkvová kaše
sójové maso s brokolicí: 1 balíček sojového masa v kostkách, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, cibule, hlávka brokolice, pepř, olivový olej, bazalka a oregano
Bramborová kaše s mrkví: brambory, mrkev, sůl, zakysaná smetana nízkotučná, petrželka na ozdobu
Sójové maso vařte spolu se solí a jedním zeleninovým bujónem asi 20 minut. Brokolici rozeberte na menší růžičky, umyjte a nechte okapat na cedníku. Uvařené sójové maso slijte, nechte vychladnout, okořeňte pepřem, mořskou bylinkovou solí, přidejte bazalku a oregano. Nechte trochu odstát. Do hrnce dejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a osmahnite do křupavá. Potom přidejte sójové maso, trocha podlijeme a přidejte brokolici. Nechte dusit pod pokličkou asi 15 minut. Sem-tam promíchejte a odstavte. Brokolice by měla zůstat tvrdá, křupavá a neměla by ztratit svou sytou zelenou barvu.
Jako příloha velmi chutná bramborovo-mrkvová kaše. Uvařte ve slané vodě brambory s mrkví úplně do měkka, brambory mohou klidně rozvařit, pak je slijte. Přidejte zakysanou nízkotučnou smetanu a vymíchejte ručním šlehačem - nebo pouze rozmačkejte vidličkou.
Drietomská kaše, Kuře na jehle s brokolicí, Kuře na jehle s brokolicí na víně, Bramborová kaše s brokolicí, Bramborovo mrkvová polévka