Kuřecí rizoto z jedné pánve

Potřebujeme:

rýže, kuřecí maso nakrájené na kostky, sůl, olej, cibulka, mražená zelenina, horká voda

Jak na to:

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mraženou zeleninu a po chvíli i maso. Spolu osmahneme, podusíme pod pokličkou. Když je maso poloměkké (cca po 15 min), přidáme rýži, kterou jsme předtím propláchli ve vodě. Osolíme. Namísto soli lze vložit zeleninový bujón. Zalijeme horkou vodou tak, aby převyšovala rýži o 1 cm. Zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud není rýže hotová (voda vsákne, a část se vypaří. Případně lze ještě dolít, pokud ještě rýže není hotová nebo naopak nechat rychle vypařit odkrytím pokličky.). Podáváme s nastrouhaným sýrem a kečupem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Kuřecí prsa s bylinkami, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Lehké letní rizoto