Litá čokoláda

26.6.2012
Potřebujeme:

1 bílá čokoláda, 1 čokoláda na vaření, 1 dcl mléka, 100g másla, máslo na vymazání formiček

Jak na to:

Nejprve si připravíme formičky, do kterých budeme lít čokoládu. Formičky jsou nejlepší kovové, ale můžeme použít i vnitřek z bonboniéry. Zvolené formičky pořádně vymažeme máslem a necháme v chladničce ztuhnout. Tmavou čokoládu rozpustíme s 50 g másla a 2 lžícemi mléka. Po rozpuštění rozlijeme čokoládu do formiček a dáme na 30 min. do chladničky. S bílou čokoládou budeme postupovat úplně stejně. Když ji budeme mít rozehřátou vytáhneme z lednice už ztuhlou tmavou čokoládu a bílou na ni nalijeme a dáme do chladničky. Necháme ji tam 2-3 hodiny. Pak ji z formiček vyklopíme a můžeme jíst.

Podobné recepty:

Černobílá čokoláda, Mražená čokoláda, Domácí čokoláda, Čokoládky z čokolády, Margot řezy