Polévka uzená s květákem
26.6.2012

uzené maso, spařená nebo zmrazená kořenová zelenina, květák, koření - kmín mletá, pepř, mletá paprika, majoránka, česnek, hladká mouka, vývar nebo voda, sůl
Jak na to:Na kousku tuku si opečeme uzené maso nakrájené na kostky. Přidáme koření - kmín, pepř, papriku a porestujeme. Potom přidáme lžíci hladké mouky a restujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme spařenou zeleninu a osolíme. Česnek nastrouháme a spolu s majoránkou přidáme do polévky. Povaříme a dochutíme vegetou. Odstavíme a podáváme s kouskem chleba
Podobné recepty:Uzená hrachová-mrkvová polévka, Ryba s citrónem a květákem, Moravská polévka, Uzená polévka s praženou krupicí, Polévka z fazolových lusků se smetanou