Moravská polévka

Potřebujeme:

150 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 50 g másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 3-4 l vody, 4 lžíce rajského protlaku, 250 ml bílého vína, 250 ml zakysané smetany, 1 uzená klobása, sůl.

Jak na to:

Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme dorůžova na másle s drobně nakrájenou vibuli. pak zaprášíme moukou, zalijeme litrem vody, přidáme rajský protlak a víno, vše dobře rozmícháme a vaříme dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky vmícháme vlažnou smetanu a polévku rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kolečka klobásy a povaříme. Podle chuti přisolíme.

Podobné recepty:

Moravská fazolová polévka, Moravská slivovice, Moravská placka, Moravská čočka, Moravská domácí játrová paštika