Hraběnčinný řezy

Těsto: 450 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 Hera
Náplň: 1 kg nastrouhají jablek, skořice, 4 bílky, 150 g moučkového cukru
Suroviny na těsto zpracujeme a rozdělíme na tři části. 2/3 těsta rozložte na plech (plech netřeba ani vymažeme ani vysypávat moukou). Zbylou třetinu těsta uložte asi na 30 minut na chladné místo. Čím je těsto tužší, lépe se s ním bude pracovat. Na těsto připravené na plechu rovnoměrně rozložte nastrouhané jablka. Předtím však z nich vytlačte šťávu, jinak by těsto zůstalo velmi mokré! Posypeme skořicí. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašleháme 150 g moučkového cukru. Vzniklou pěnou potřete jablka. Navrch nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Upečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 stupňů asi 35-40 minut.
Podobné recepty:Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy