Jablečno - broskvový koláč

30.7.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 100 g moučkového cukru, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 3 velká jablka, 3 broskve, 1 vanilkový cukr, 1 čokoláda na vaření, kousek Cery

Jak na to:

Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Předehřejeme si troubu na 150 ° C. Postupně přidáme při neustálém šlehání olej (např. olivový) a mléko. Směs se stane rázem dost řídkou. Smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Připravenou směs si vmícháme "zlehka" do vaječně-mlečné-olejové směsi. Plech na pečení vymažeme a vysypeme místo mouky kokosem. Na plech vylijeme těsto a dáme do trouby, ať se pomalu peče.

Náplň: Nachystáme si jablka a broskve (nebo jiné šťavnaté ovoce). Jablíčka nastrouháme, broskve pokrájíme na drobné kousky. Smícháme dohromady s 1 vanilkovým cukrem. Zvlášť si ušleháme bílky a zlehka je vmícháme do ovoce. Ovoce předtím slijeme od přebytečné šťávy.
Z trouby vytáhneme upečené těsto. Na těsto rovnoměrně naneseme nádivku a dáme zpět do trouby. Teplotu si zvýšíme asi na 200 ° C, cca po 15 minutách by nádivka měla být zapečená. Koláč necháme zcela vychladnout a polijeme ho rozehřátou čokoládou (ve vodní lázni s kouskem Cery). Po vychladnutí koláč nakrájíme zahřátým nožem na kostky.

Podobné recepty:

Broskvový koláč s pudinkem, Broskvový koláč, Tvarohovo-ovocný koláč, Broskvový koláč, Jablečno-švestkové pyré