Jablkové lívance

Potřebujeme:

na cca 25 lívanců
2 vejce, 4 PL krystalového cukru, 1 skořicový cukr, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana, 1 KL prášku do pečiva, 3 jablka, moučkový cukr na posypání, olej na smažení

Jak na to:

Do mísy rozklepněte dvě vajíčka, přidejte cukr, skořicový cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme do pěny. Poté přidejte mouku, zakysanou smetanu (pokud máte náhodou doma zakysanka nebo acidofilním, klidně použijte to), kávovou lžičku prášku do pečiva a tři nahrubo nastrouhaná jablka. Směs dobře zamíchejte a nechte chviličku odstát. Zatím nechte rozpálit lívancové formu a jemně ji vymažte olejem. Olej používejte opravdu jen minimálně, spíše je smažte na skoro suché pánvi. Před každým novým vlitím těsta do formy, ji jemně mašlovačku vymažte. Upečte lívance z každé strany. Do každého okénka dejte asi jednu polévkovou lžíci jablečné směsi. Posypte moučkovým cukrem, "obhážte" jablíčky.

Podobné recepty:

Jablkové lívance, Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Rychlé jablkové lívance, Jablkové lívance