Maso na bramborách

Potřebujeme:

1 kg vepřového masa, 2 kg brambor, 30 dkg tvrdého sýru, 2 sladké smetany, sůl, pepř, olej na smažení

Jak na to:

Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a poklademe na plech, osolíme. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi jejich osmahneme, ne dlouho jen aby chytili trošku barvu a ukládáme na brambory. Nastrouháme si sýr, přidáme smetanu a osolíme podle chuti. Takto připravenou směs vylijeme na plech. Pečeme pomalu ve vyhřáté troubě, dokud brambory i maso nejsou měkké.

Podobné recepty:

Flambována panenka, Skopové maso na česneku a bramborách, Kuřecí křídla na bramborách, Kuře na smetaně a bramborách, Kuřecí stehna na bramborách