Rychlá žemlovka

Potřebujeme:

6 velkých rohlíků (nebo 1,5 vánočky), 1 l mléka, 2 vejce, krystalový a vanilkový cukr, 250 g hrudkového tvarohu (nejlépe plnotučného), džem, hrst mletých ořechů, rozinky, 3-4 jablka, mletá skořice, máslo

Jak na to:

Pečivo nalámeme do mísy. V mléce rozšleháme vejce, přidáme asi 1 PL cukru a vše vylijeme na pečivo. Rozinky si necháme nabobtnat ve vodě. V misce utřeme tvaroh s van. cukrem, ořechy, 3 PL džemu, pak přidáme i rozinky. Pokud je tvaroh suchý, můžeme přidat trošku mléka. Do máslem vytřené ohnivzdorné mísy dáme na spodek polovinu pečivo, na něj rozetřeme tvarohovou masu, na ni nastrouháme jablka, které posypeme mletou skořicí. Vrchní vrstvu tvoří zbytek pečiva a polijeme ho zbylým mlékem z mísy. Na vrch dáme 4 plátky másla, dáme zapéct do vyhřáté trouby na 30-40 minut na 180 ° C. Povrch musí být tvrdý, hnědavý, křupavý.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Špenátová žemlovka