Vepřové maso pod peřinou

Potřebujeme:

vepřové maso (kýta nebo plec), sůl, pepř, sladká paprika
Peřinka: 2 vejce, 2 dcl mléka, 3 včerejší nebo předvčerejší rohlíky, 100 g hladké mouky, dcl bílého vína, olej, pepř, petrželka

Jak na to:

Maso nakrájejte na menší medailonky a naklepeme z obou stran. Nasolte, okořeňte pepřem, oreganem, paprikou a kořením. Zprudka ho opečte na oleji. Na spodek pekáčku dejte trochu oleje a poklademe opečené maso. Rychle v míse udělejte přikrývku na maso. Zapněte troubu na 220 stupňů. Do mísy si nasypte 100 g hladké mouky, přidejte celé dvě vajíčka. Nalijte deci vína. Přidejte nakrájenou šunku nebo salám. Do jiné misky nalijte dva deci mléka, hoďte do toho 3 nakrájené rohlíky na malé kousky a nechte je do sebe vsáknout mléko. Rukou to klidně promíchejte. Pak rohlíky dejte do směsi, přidejte nakrájenou petrželku a dobře promíchejte. Potom osolte a navrstvěte směs do pekáče na maso. Dejte péct, cca 40 minut při teplotě 220 stupňů. Podávat můžete s bramborami.

Podobné recepty:

Pohanková kaše, Řízky pod jablečnou peřinou, Rajčata pod peřinou, Vepřove na porku, Vepřové masíčko po znojemsku