Opékané prsíčka z rajčatově-bazalkové marinády

Potřebujeme:

kuřecí nebo krůtí prsa, olivový olej alespoň 1 dcl, česnek 3-4 stroužky, čerstvá bazalka, sůl, pepř, lžička cukru a citrónové šťávy, rajčata nejlépe cherry, špetka provensálského koření

Jak na to:

Prsíčka jemně naklepeme a osolíme. Připravíme si marinádu do oleje přidáme nastrouhaný nebo posekaný česnek, trošku soli, provensálské koření, hodně bazalky, trocha citronové šťávy, pepř a promícháme. Přidáme do toho na jemno nakrájená rajčata trochu pocukrované. Zalijeme tím maso, přikryjeme a necháme na chladném místě stát. Pak už jen opékáme na horké pánvi (již netřeba použít olej).

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Italské prsíčka, Tatarkové řízky, Kuřecí nudličky na pórku, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce